Foutcode 0x800C0133 op Windows

Probleem

Outlook (Express) of Windows Mail geeft een foutmelding met daarin de vermelding van foutcode 0x800C0133.

Oorzaak

Het bestand op je computer waarin e-mail lokaal wordt bewaard is beschadigd. Dit probleem heeft geen betrekking op je mailbox op de servers van NederHost en wij kunnen dit daarom helaas niet voor je oplossen.

Oplossing

Maak een nieuwe mailfolder en kopieer de e-mail vanuit de folder die de foutmelding veroorzaakt naar de nieuwe folder. Vervolgens verwijder je de oude, beschadigde folder.

In sommige gevallen is de beschadigde mailfolder helemaal niet meer benaderbaar. In dat geval is het het verstandigst om een backup terug te zetten. Gebruik geen reparatieprogramma dat niet van Microsoft afkomstig is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Microsoft support of de ondersteuning van je computerleverancier.

Om het probleem in de toekomst te voorkomen kun je overwegen om gebruik te gaan maken van IMAP ipv POP3. Je e-mail blijft dan veilig op de server van NederHost staan en kan in geval van problemen eenvoudigweg opnieuw worden opgehaald.