Automatische configuratie mailboxen

Geplaatst op 7 juli 2020 · e-mail · techtalk

Het stond al een tijdje op het verlanglijstje hier: je mailbox automatisch instellen in je favoriete mailclient. Zoiets simpels heeft de nodige voeten in aarde, zoals het toestaan dat je inlogt met je e-mailadres naast je gebruikersnaam. En voor het automatisch configureren blijken niet minder dan vier methoden beschikbaar te zijn: autoconfig van Mozilla, autodiscovery van Microsoft, Apple profielbestanden én RFC 6186.

“Wie host mijn website?”

Geplaatst op 19 juni 2020 · webhosting · e-mail · tips en trucs

Omdat NederHost als registrar ook veel domeinnamen beheert die we zelf niet hosten krijgen we deze vraag nogal eens binnen. Schijnbaar is niet altijd duidelijk waar de website of e-mail nu precies draaien, en niet iedereen is even handig met dig en whois. Reden om de Hostingscan te maken: een eenvoudige tool die niet alleen deze informatie geeft maar ook wat vertelt over hoe de hosting verder is georganiseerd.

Einde aan meerjarige TLS-certificaten

Geplaatst op 15 mei 2020 · webhosting · certificaten

Certificaten waarmee o.a. HTTPS-websites worden beveiligd zijn straks vanaf september 2020 nog maximaal een jaar geldig. Voortaan moeten deze certificaten tenminste jaarlijks worden verlengd. Dit heeft Apple laten weten aan het CA/B-forum.

Tags

Recente blogposts