Serieuze hosting, dus mét IPv6.

Eerlijke tarieven

Geen actietarieven en alle bedragen zijn inclusief btw maar vaste lage prijzen. Hosting kan ieder moment worden opgezegd of gewijzigd.

State-of-the-art

Hostingcluster in Nederland met 99,9% uptime-garantie en IPv6, HTTPS, DANE, DKIM en DMARC gewoon op orde.

Het juiste gereedschap

Deskundige helpdesk, uitgebreide online beheeromgeving met auto-installer én volledige shelltoegang tot je website.

Bij NederHost is IPv6 net zo belangrijk als IPv4

De IPv4-adressen beginnen nu echt op te raken. De volgende versie van het IP-protocol, IPv6, geeft veel meer ruimte voor adressen maar is niet compatible met IPv4. Het is daarom belangrijk dat je hoster ervoor zorgt dat je website en e-mail ook over IPv6 gewoon blijven werken. Bij NederHost zijn alle diensten sinds 2012 standaard bereikbaar via IPv4 én IPv6.

Meer over hosting bij NederHost

(Veel) meer adressen

IPv4-adressen zijn 32 bits lang, wat een totale adresruimte geeft van circa vier miljard adressen. Dat lijkt misschien veel, maar IP-adressen worden in blokken uitgedeeld waardoor niet ieder adres kan worden gebruikt. Bovendien zou je in het ideale geval ieder apparaat van een eigen, uniek, adres willen voorzien. Iets dat al jaren niet kan en tot dusver werd 'opgelost' met NAT. De rek is er nu echter wel uit aan het raken.

IPv6-adressen zijn 128 bits lang, wat een totale adresruimte oplevert die vele malen groter is dan IPv4. IPv6-adressen worden in grote blokken uitgedeeld: een standaard thuisaansluiting krijgt meestal een 64-bits blok, wat betekent dat je thuis net zoveel adressen kunt gebruiken als er op het hele IPv4-internet zijn... maal vier miljard.

IPv6 is overigens niet alleen een kwestie van meer adressen; de standaard is ten opzichte van IPv4 uitgebreid met allerlei handige opties waardoor DHCP in veel gevallen niet meer nodig is. Het allerbelangrijkste: we kunnen nu eindelijk afscheid nemen van NAT.

4.294.967.296

Totaal aantal IPv4-adressen, inclusief niet-bruikbare adressen.

340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456

Totaal aantal IPv6-adressen.

18.446.744.073.709.551.616

Aantal IPv6-adressen op een typisch thuisnetwerk.

Probleemloos overstappen

IPv6 is ontworpen om naast IPv4 te bestaan maar de beide netwerken kunnen in principe niet met elkaar communiceren. Om ook vanaf het IPv6-internet bereikbaar te zijn is het nodig om servers zelf via zowel IPv4 als IPv6 bereikbaar te laten zijn.

Hoewel IPv6 is ontworpen om voor gebruikers en websitebeheerders een vrijwel probleemloze overgang te bieden is het voor hostingproviders dus van belang om een en ander goed voor te bereiden. Denk aan het aanpassen van DNS-records en SPF-autorisaties, IPv6-loadbalancing en issues die kunnen ontstaan door Happy Eyeballs.

Op 8 juni 2011 deed NederHost daarom mee aan World IPv6 Day; een dag waarop IPv6 op grote schaal getest werd op het internet. Bijna een jaar later, op 6 juni 2012, deed NederHost mee aan World IPv6 Launch waarmee IPv6 standaard werd ingeschakeld.

Sinds 2012 zijn alle NederHost-servers standaard via IPv6 bereikbaar en worden ook alle nieuwe websites standaard op IPv4 én IPv6 opgeleverd.

Is je huidige hosting IPv6-compatible?

Test je internetverbinding voor IPv6

* Serieuze hosting:

Hosting op een redundant uitgevoerd cluster met 99,9% uptimegarantie

Iedere website of mailbox bij NederHost draait op meerdere servers. Alles blijft dus doordraaien bij een serverstoring of als NederHost onderhoud uitvoert. Daarom belooft NederHost 99,9% uptime - en maakt NederHost dit al sinds 1999 waar.

Jouw data blijft in Nederland

De gegevens die je in je mailbox of website bewaart worden door NederHost uitsluitend op Nederlandse bodem gehost. Dit geldt ook voor de offsite backups die we dagelijks van je gegevens maken.

Je website is standaard beveiligd met HTTPS

Webhosting bij NederHost wordt standaard beveiligd met een certificaat van Let's Encrypt - daar hoef je zelf niets voor te doen. Inloggegevens van je CMS én de gegevens van je bezoekers vliegen dus niet zomaar over open wifi.

DANE voor versleutelde e-mail en DNSSEC is uiteraard standaard

NederHost was één van de eerste Nederlandse registrars die DNSSEC voor alle domeinnamen standaard inschakelde. DNSSEC is saai maar wel belangrijk, dus fijn als je hoster dat goed voor je regelt. Ook met DANE loopt NederHost voorop; tegenwoordig is deze standaard vooral van belang voor het beveiligd uitwisselen van e-mail.

Moderne e-mailstandaarden: DKIM, SPF en DMARC

NederHost ondersteunt moderne e-mailstandaarden die spam en phishing vanaf jouw domein tegen moeten gaan. DKIM-signing is standaard en DMARC en SPF stel je vanuit Mijn NederHost eenvoudig zelf in.

IPv6 net zo belangrijk als IPv4

De IPv4-adressen zijn nu echt aan het op raken. Goed om te weten dus dat NederHost al sinds 2012 alle websites en andere diensten standaard via IPv6 bereikbaar maakt.

Beveiligde verbindingen voor o.a. veilig e-mail lezen

NederHost ondersteunt uiteraard het gebruik van beveiligde verbindingen voor het inloggen via IMAP, POP3 en SFTP. Webmail loopt uiteraard via HTTPS, net als alle andere websites bij NederHost.

Het juiste gereedschap voor je website: van shell tot one click install

Doorgewinterde webdesigner of je eerste website aan het bouwen: NederHost geeft je de juiste tools. Vanuit Mijn NederHost installeer je met één klik WordPress, Joomla of tientallen andere applicaties. Maar je kunt ook via SSH op de shell inloggen om de logbestanden van je website te bekijken of je Ruby on Rails- of NodeJS-applicatie te beheren.

Een deskundige helpdesk

Je kunt bij NederHost in principe alles zelf regelen maar als je toch hulp nodig hebt dan wordt je niet met een kluitje het riet in gestuurd. De helpdesk van NederHost staat je met deskundig advies bij voor vragen over alle diensten. De helpdesk is 24/7 per e-mail bereikbaar.

Maatschappelijk verantwoorde hosting

Alle hosting van NederHost draait op groene stroom en NederHost sponsort Bits of Freedom, de beweging die opkomt voor internetvrijheid in Nederland.