Bij NederHost is HTTPS standaard

Webhosting bij NederHost wordt standaard beveiligd met HTTPS op basis van een certificaat van Let's Encrypt. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Inloggevens voor WordPress of een ander CMS én de gegevens van je bezoekers vliegen dus niet zomaar over open wifi.

Als je liever een commercieel certificaat op je website wilt omdat je bijvoorbeeld een EV-certificaat wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Een certificaat bij NederHost bestellen is simpel en het certificaat wordt automatisch voor je geconfigureerd op je website.

Meer over webhosting bij NederHost

Certificaten van Let's Encrypt

Let's Encrypt is de nonprofit uitgever van certificaten van de Internet Security Research Group (ISRG). Certificaten van Let's Encrypt worden via het ACME-protocol volautomatisch verstrekt op basis van DNS-authenticatie, en worden door alle moderne browsers herkend.

NederHost vraagt voor iedere website of redirect bij NederHost automatisch een certificaat aan bij Let's Encrypt. Hier hoef je zelf dus niets voor te doen.

Let's Encrypt is een handelsmerk van de Internet Security Research Group. Alle rechten voorbehouden.

Let's Encrypt op je eigen server

Als je een certificaat van Let's Encrypt wilt gebruiken op je eigen server dan kan dat ook. Met de acme.sh-client kun je via de REST DNS-API van NederHost zelf een certificaat aanvragen. Je gebruikt hiervoor de dns_nederhost-driver die in acme.sh is ingebouwd.

Denk eraan dat je het certificaat regelmatig moet vernieuwen, bijvoorbeeld door acme.sh vanuit crontab te draaien.