Nieuws

PHP 7.4 beschikbaar

Vanaf vandaag is PHP 7.4 beschikbaar voor alle websites bij NederHost. De versie van PHP die wordt gebruikt voor je website kun je zelf wijzigen in Mijn NederHost. Je hebt de keuze uit alle versies vanaf (hardened) 5.6 t/m 7.4.

Controleer voordat je upgrade goed of je applicatie is bijgewerkt en correct functioneert onder PHP 7.4. Gebruik hiervoor het overzicht met wijzigingen van PHP en let ook op de volgende punten:

  • PEAR is niet meer beschikbaar in PHP 7.4. Als je een PEAR-module nodig hebt gebruik dan PHP 7.3 en overweeg migratie naar een vervangende PECL-module.
  • Recode is niet meer beschikbaar in PHP 7.4. Als je Recode nodig hebt gebruik van PHP 7.3 en overweeg migratie naar mbstring.
  • Ioncube Loader is (nog) niet beschikbaar in PHP 7.4. Gebruik voorlopig PHP 7.3 als je Ioncube Loader nodig hebt.

HTTPS en HTTP/2 zijn nu standaard

NederHost heeft een nieuwe versie van het webhostingplatform in gebruik genomen. Op deze nieuwe versie staan HTTPS en HTTP/2 nu standaard voor alle websites ingeschakeld, ook als je gebruik maakt van een wildcard-domein. De benodigde certificaten worden gratis verstrekt door Let’s Encrypt.

Als je HTTPS uit zou willen schakelen voor je website dan is dat uiteraard mogelijk vanuit Mijn NederHost. Je kunt hier ook opgeven of je liever een commercieel certificaat laat installeren op je website. Standaard stuurt NederHost bezoekers van je website niet door naar HTTPS, maar ook dit kun je eenvoudig vanuit Mijn NederHost zelf instellen.

HTTP/2 is een update van het HTTP-protocol gebaseerd op het door Google ontwikkelde SPDY. Met HTTP/2 worden gegevens tussen browser en webserver efficiƫnter en sneller uitgewisseld. De meeste browsers ondersteunen HTTP/2 alleen in combinatie met HTTPS, dus het kan noodzakelijk zijn om je site via HTTPS te benaderen om een verschil te merken.

Nieuwsarchief