Wijziging DNSSEC-algoritme

7 juli 2023

Het DNS-systeem vormt het “telefoonboek” van het internet, en DNSSEC garandeert dat de informatie in DNS (vrijwel) niet kan worden vervalst. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van cryptografische handtekeningen. NederHost gaat het hiervoor gebruikte algoritme de komende week aanpassen. Je domeinnaam blijft gewoon werken; wel zijn DNS-records tijdelijk voorzien van dubbele cryptografische handtekeningen waardoor de antwoorden die we sturen tijdelijk iets groter zijn dan normaal.

Uitschakelen FTP en onversleuteld e-mailen

17 februari 2023

Om historische redenen is het nog steeds mogelijk om in te loggen via FTP of zonder gebruik te maken van een versleutelde verbinding. De reden hiervan is dat de gebruikte beveiligingsprotocollen lange tijd niet in alle clientsoftware aanwezig was. Tegenwoordig biedt alle gangbare software ondersteuning voor de juiste beveiligingsprotocollen en kan NederHost deze potentieel onveilige loginmethodes uit zetten.

PHP 8.2 beschikbaar

9 februari 2023

PHP 8.2 is vanaf vandaag beschikbaar op de webhostingomgeving. De standaard PHP-versie voor nieuwe websites is gewijzigd naar 8.1, maar je kunt de versie van PHP waar jouw website op draait zelf kiezen in Mijn NederHost.