Beperkingen uitgaande e-mail vanaf websites

11 januari 2016

Het komt soms voor dat er, ondanks andere maatregelen, grote hoeveelheden spam worden verzonden vanaf sommige websites. NederHost gaat het aantal ontvangers waar websites e-mail aan kunnen richten beperken. Hiermee wordt in ieder geval de impact van een spamverzending beperkt en wordt bovendien sneller opgemerkt als er zich een probleem voordoet met e-mail vanaf een bepaalde website.

De beperking is van toepassing op het aantal e-mailadressen waar een website e-mail naar kan zenden per uur of per dag, en niet op het aantal e-mailberichten. Het regelmatig versturen van e-mail vanuit contactformulieren of aan webmasters is daarom geen probleem. De limiet is standaard ingesteld op 100 verschillende ontvangers per uur en 240 verschillende ontvangers per dag per website (en tienvoudige aantallen voor WebSpaces). Deze limieten kunnen desgewenst worden gewijzigd vanuit Mijn NederHost. Tevens is het daar mogelijk om voor specifieke scripts uitzonderingen op te laten nemen.

NederHost heeft gecontroleerd of de beperkingen problemen op zouden leveren voor bepaalde websites op basis van het geconstateerde (legitieme) e-mailvolume van de laatste drie maanden en waar nodig de limieten al direct verhoogd.

In MIjn NederHost is het nu ook mogelijk om te bekijken welke scripts vanaf uw website e-mail versturen, aan welke ontvangers dit gebeurd en met welke onderwerpregels. Bovendien kunt u in Mijn NederHost nu ook terugvinden of er e-mail voor verzending is geweigerd. Handig als u zelf wilt nagaan waarom u bijvoorbeeld bepaalde e-mail vanaf uw website niet ontvangt.