PHP-versie wijzigen

Je kunt de PHP-versie waar je website op draait zelf aanpassen vanuit Mijn NederHost of met een .htaccess-bestand.

De standaard PHP-versie wijzigen

Om de PHP-versie voor je gehele website te wijzigen ga je naar de instellingen van je website in Mijn NederHost. Kies vervolgens voor het wijzigen van je basisinstellingen en selecteer de nieuwe PHP-versie. Klik op Opslaan om de wijziging door te voeren. Het kan ongeveer een minuut duren voor de nieuw ingesteld PHP-versie door al je scripts wordt gebruikt.

Let op: zorg ervoor dat de software op je website is bijgewerkt en/of test de nieuwe PHP-versie goed. Zeker bij de overgang van 5.6 naar 7.x kun je verwachten dat er aanpassingen nodig zijn om alles te laten werken.

PHP-versie wijzigen voor één directory

Als je slechts één directory onder een bepaalde PHP-versie wilt draaien (bijvoorbeeld om te testen of je applicatie goed draait op nieuwere versies van PHP voordat je met je hele website overgaat), dan kun je een .htaccess bestand in de betreffende directory plaatsen met hierin de volgende regel:

<FilesMatch "\.(php|phtml)$">
  AddType application/x-lsphpversie .php .phtml
  SetHandler application/x-lsphpversie
</FilesMatch>

Hierin is versie het gewenste versienummer (5.6, 7.1, 7.2) zonder punt of patchversie. Om bijvoorbeeld PHP 7.2 in te stellen voor een directory zet je in het .htaccess-bestand:

<FilesMatch "\.(php|phtml)$">
  AddType application/x-lsphp72 .php .phtml
  SetHandler application/x-lsphp72
</FilesMatch>

NederHost adviseert deze laatste methode alleen te gebruiken voor tijdelijke situaties of om te testen, omdat het door het gebruik van de losse .htaccess-bestanden enigszins onoverzichtelijk kan worden.