FTP wijzigen naar SFTP: WinSCP

Om in te loggen met SFTP pas je het protocol en het poortnummer aan. Alle overige instellingen zoals servernaam, gebruiker en wachtwoord blijven gelijk:

• Kies in het menu Sessie (Session) het submenu 'Sites' en vervolgens Site Beheer (Site Manager).
  • Selecteer je website bij NederHost en kies rechts voor Bewerken (Edit).
  • Selecteer onder Bestandsprotocol (File protocol) de optie SFTP.
  • Zorg dat bij Poortnummer (Port number) nu 22 staat (dit verandert in de meeste gevallen automatisch).
  • Klik op Opslaan (Save) om de wijzigingen op te slaan.
  • Klik op Inloggen (Login) om verbinding te maken.
  • Je krijgt nu de melding Verdergaan met verbinding maken naar onbekende server en serversleutel toevoegen aan cache? (Continue connecting to an unknown server and add its host key to a cache?) -- controleer of de achter SHA-256 weergegeven vingerafdruk overeenkomt met één van de onderstaande vingerafdrukken, en klik op Ja (Yes).
  • De wijziging is uitgevoerd.

De melding Verdergaan met verbinding maken naar onbekende server en serversleutel toevoegen aan cache? (Continue connecting to an unknown server and add its host key to a cache) krijg je alleen de eerste keer dat je verbinding probeert te maken. WinSCP zal één van de volgende vingerafdrukken laten zien als SHA-256 (je kunt de MD5-vingerafdruk negeren):

• K0fkPknMlQENtRGGKj3zP0ZmDrDfZyRK7hJPvAd5HIo
  • B8kUXBpNe6gWmeFtT2qXr5jbwVoZcKosfp9EZa0yzgQ
  • HpncLL4/eq6avGYuGJhndHPPQqwCb3utrvkBYFN9wgI