FTP wijzigen naar SFTP: Cyberduck

Om in te loggen met SFTP pas je het protocol en het poortnummer aan. Alle overige instellingen zoals servernaam, gebruiker en wachtwoord blijven gelijk:

• Zorg dat het serveroverzicht zichtbaar is; dit is standaard het geval na het starten van Cyberduck en kies anders in het menu Bladwijzer (Bookmarks) voor Toon/verberg Bladwijzers (Toggle Bookmarks)
  • Selecteer je website bij NederHost en kies onderaan voor het pennetje om de instellingen aan te passen
  • Bovenaan het venster staat het protocol vermeld ('FTP' of 'FTP-SSL'). Kies daar voor 'SFTP (SSH-beveiligde gegevensoverdracht)'.
  • Pas indien nodig de waarde bij Poort (Port) aan naar 22 (dit wordt meestal automatisch aangepast).
  • Sluit het venster om de wijzigingen op te slaan.
  • Open de verbinding door dubbel te klikken.
  • Je krijgt nu de melding Onbekende vingerafdruk (Unknown fingerprint) -- controleer of de waarde overeenkomt met één van de onderstaande vingerafdrukken, vink onderaan het venster de optie Altijd (Always) aan en klik op Toestaan (Allow).
  • De wijziging is uitgevoerd.

De melding Onbekende vingerafdruk (Unknown fingerprint) krijg je alleen de eerste keer dat je verbinding probeert te maken. Cyberduck zal één van de volgende vingerafdrukken laten zien:

• 63:13:f6:74:3b:ba:ea:50:84:ed:f8:6a:09:99:a1:50
  • 0d:6d:9a:c5:32:f7:7d:eb:4f:54:58:3e:ba:6f:02:24
  • 63:50:70:3b:d3:a5:13:ed:1e:72:a4:9a:30:e8:f0:0a