Alleen je website verhuizen (zonder domeinnaam)

Deze methode raden we alleen aan als je je website bij NederHost wilt draaien zonder je domeinnaam bij NederHost in beheer te geven. Hiervoor is goede kennis nodig van de werking van DNS.

Voor je begint bestel je webhosting bij NederHost. Volg vervolgens stap 1 t/m 4 uit van het stappenplan Eerst je website verhuizen, daarna je domeinnaam. Vervolgens ga je verder met stap 5 hieronder:

Stap 5: DNS-records instellen

Als alles (website én eventuele e-mail) naar wens functioneert dan wijzig je de DNS-records zodat je domein volledig verwijst naar NederHost. Verlaag eventueel eerst de TTL van je oude records (en wacht daarna een dag) om de overgang te bespoedigen. Je bepaalt zelf welke DNS-namen je koppelt maar om bijvoorbeeld alle (vrije) subdomeinen uit te laten komen op je website stel je het volgende record in (waarbij rxb737amruyq.serieuzehosting.nl moet worden vervangen door het testadres dat je eerder hebt ingesteld):

*.example.nl CNAME rxb737amruyq.serieuzehosting.nl.

Als je een specifieke naam (geen wildcard) wilt gebruiken én je wilt hierop HTTPS via Let's Encrypt gebruiken dan is het nodig om per naam twee CNAMEs in te stellen:

www.example.nl                 CNAME rxb737amruyq.serieuzehosting.nl.
_acme-challenge.www.example.nl CNAME rxb737amruyq.serieuzehosting.nl.
_acme-challenge.example.nl CNAME rxb737amruyq.serieuzehosting.nl.

Met deze oplossing gebruik je het test-adres permanent, maar dat is geen probleem: het testadres is vast gekoppeld aan een specifieke website op een specifiek webhostingaccount bij NederHost.

Als je geen gebruik maakt van HTTPS via Let's Encrypt dan kun je ook stap 2 overslaan en in plaats van de verwijzing naar het serieuzehosting.nl-domein het volgende alternatieve record instellen:

*.example.nl CNAME webhost.nederhost.net.