MySQL-databases beheren

Vanuit Mijn NederHost maak je eenvoudig zelf databases en gebruikers aan voor gebruik door je website. Je kunt standaard vijf databases maken maar als je wilt is dit aantal uit te breiden.

Om een database te maken voer je de volgende stappen uit:

• Ga naar de instellingen van je website in Mijn NederHost.
  • Kies voor 'MySQL-databases beheren'.
  • Kies 'Database toevoegen'.
  • Vul de gewenste naam en eventuele andere informatie in. Standaard zal NederHost aanbieden een gebruiker met volledige rechten aan te maken.
  • Je kunt desgewenst zelf een extra gebruiker maken met volledige of beperkte rechten.
  • Na het aanmaken van de databases en de gebruikers zijn deze direct actief.

Databases krijgen een naam die begint met de gebruikersnaam van je website, de naam van je database (en de bijbehorende gebruikers) ziet er dus uit als webXXXXX_naam waarbij naam de gekozen naam is.

Kies het wachtwoord voor databasegebruikers zorgvuldig. Kies een lang, willekeurig en uniek wachtwoord (gebruik dus zeker niet het wachtwoord van je website of van je klantcode). In de meeste gevallen hoef je het databasewachtwoord slechts eenmalig op te geven, er is dus geen enkele reden om je gegevens niet goed te beveiligen.