HTTPS activeren op je website

Met HTTPS wordt het verkeer van en naar je website versleuteld uitgewisseld. Alle websites bij NederHost zijn standaard (ook) via HTTPS te bereiken en nieuwe websites worden zo ingericht dat ze HTTP-verkeer omleiden naar HTTPS. Je kunt HTTPS uiteraard zelf ook vanuit Mijn NederHost naar wens uit- of inschakelen.

HTTPS met Let's Encrypt instellen

Ga in Mijn NederHost naar de instellingen van je website en voer de volgende stappen uit:

• selecteer in het blok 'Instellingen' de optie 'HTTPS-instellingen wijzigen',
  • selecteer de optie 'HTTPS inschakelen via Let's Encrypt',
  • vink eventueel de optie 'Gebruik automatisch HTTPS voor alle bezoekers' aan om alle bezoekers automatisch om te leiden van HTTP naar HTTPS,
  • klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

NederHost vraagt een certificaat bij Let's Encrypt voor je aan en installeert dit op je website. Dit proces kan een paar minuten duren; als je een paar keer kort na elkaar wijzigingen doorgeeft dan kan het tot maximaal een uur duren voor de wijzigingen zijn verwerkt.

Certificaten van Let's Encrypt zijn kort geldig en worden door NederHost automatisch verlengd - hier hoef je zelf niets voor te doen.

Als je zeker wilt zijn dat bezoekers je website via HTTPS bezoeken stel dan ook de HSTS-header in; deze instelling vindt je op dezelfde pagina in Mijn NederHost. Als je eerst wilt testen dan kies je een korte periode, maar uiteindelijk is een goede instelling voor de HSTS-header 6 maanden tot een jaar.

Let's Encrypt is een handelsmerk van de Internet Security Research Group. Alle rechten voorbehouden. Meer over Let's Encrypt

Met een commercieel certificaat

Als je je website zakelijk gebruikt en behoefte hebt aan een certificaat dat langer geldig is, of een EV-certificaat op je website wilt gebruiken, dan kun je via NederHost een betaald certificaat aanvragen. Ook dit regel je (grotendeels) bij de instellingen van je website in Mijn NederHost:

• selecteer in het blok 'Instellingen' de optie 'HTTPS-instellingen wijzigen',
  • selecteer de optie 'HTTPS inschakelen met eigen certificaat',
  • selecteer het te gebruiken certificaat; als je nog geen certificaat hebt dan kun je deze hier direct aanvragen,
  • klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Het verwerken van de aanvraag voor een commercieel certificaat duurt enkele minuten (voor een domainvalidated certificaat) tot ca. twee weken (voor een EV-certificaat met steekproef). In beide gevallen is het noodzakelijk dat je zelf de aanvraag bevestigt per e-mail en mogelijk door het opsturen van aanvullende documentatie. Na uitgifte van het certificaat wordt het automatisch door NederHost geinstalleerd op je website.

Om een betaald certificaat te verlengen is het noodzakelijk de verlenging zelf te bevestigen. Na verlenging wordt het oude certificaat automatisch door NederHost vervangen.