Je website aanpassen via FTP of SSH

Je kunt toegang krijgen tot je website bij NederHost via FTP of SSH (inclusief SFTP en SCP). We adviseren om FTP-SSL alleen te gebruiken als de andere methoden niet beschikbaar zijn; de SSH-methoden zijn minder gevoelig voor tussenliggende (NAT) firewalls en zijn altijd versleuteld. FTP zonder versleuteling wordt alleen nog voor noodgevallen geadviseerd.

De gebruikersnaam om in te loggen begint met 'web' of 'wsp' gevolgd door vijf cijfers. De gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord zijn te vinden in de wachtwoordkluis in Mijn NederHost. Als het wachtwoord daar niet meer is te vinden dan is het opnieuw in te stellen bij de instellingen van je website in Mijn NederHost.

De websiteruimte bevat de volgende mappen:

• www: hierin staat de website (afbeeldingen, PHP-scripts e.d.).
  • data: hierin kunnen bestanden worden geplaatst die niet rechtstreeks vanaf de website toegankelijk moeten zijn maar die bijvoorbeeld voor scripts noodzakelijk zijn.
  • scripts: deze folder is alleen bedoeld voor CGI-scripts die onder het speciale pad cgi-bin beschikbaar worden gemaakt. Deze folder is vooral aanwezig vanwege historische redenen en zal op de meeste nieuwe websites leeg blijven.
  • logs: deze directory is alleen via SSH toegankelijk en bevat de logbestanden van de website.

In de www-map (en onderliggende mappen) kun je .htaccess-bestanden plaatsen om de Apache-configuratie aan te passen, zoals het toepassen van rewrite-rules en het configureren van Passenger-applicaties.