Automatisch applicaties installeren

Hoewel u natuurlijk uw eigen software op uw website bij NederHost kunt plaatsen kunt u ook volautomatisch software laten installeren. De meeste populaire webapplicaties zijn hiervoor beschikbaar.

Bekijk een overzicht van applicaties die automatisch kunnen worden geïnstalleerd

Een applicatie installeren

Een applicatie installeren is eenvoudig en vereist geen technische kennis:

  • Ga in Mijn NederHost naar de instellingen van uw website.
  • Klik in het blok 'Applicaties' op 'Bekijk de beschikbare applicaties' (als dit de eerste applicatie op deze site is) of 'Nieuwe applicatie installeren' (als u al eerder applicaties heeft geïnstalleerd).
  • Klik in het overzicht op de naam van een applicatie voor meer informatie.
  • Gewenste applicatie gevonden? Klik op 'Installeren op uw website'.
  • In het volgende scherm geeft u bovenaan (bij 'Map') aan in welke directory de applicatie moet worden geplaatst. Verder kunt u een aantal instellingen voor uw site opgeven, zoals de titel en de gebruikersnaam van de beheerder, en de te gebruiken database. U kunt deze instellingen in principe op de standaardwaarden laten staan.
  • Selecteer bij 'Upgraden' of en wanneer NederHost de software automatisch moet bijwerken naar een nieuwere versie.
  • Klik op 'Installeren' om de installatie te starten.

Het installeren van de applicatie kan enkele minuten duren. U kunt wachten of direct verder gaan; in beide gevallen krijgt u per e-mail een bericht op het moment dat de applicatie klaar is voor gebruik. Vervolgens kunt u inloggen met de door u gekozen gebruikersnaam. Als u bij het installeren van de applicatie zelf geen wachtwoord heeft opgegeven dan wordt dit automatisch voor u gegenereerd en in de wachtwoordkluis geplaatst.

Een applicatie wijzigen of verwijderen

Bij de instellingen van uw website in Mijn NederHost staat in het blok 'Applicaties' een overzicht van de automatisch voor u geïnstalleerde applicaties. Door een applicatie aan te klikken kunt u de instellingen wijzigen of de applicatie verwijderen. U kunt ook kiezen voor 'meer informatie' om technische details te bekijken, zoals de gebruikte databasetabellen en bestanden.

Let op: afhankelijk van de applicatie en de door u nader geïnstalleerde applicaties kan een verwijderde applicatie bestanden of mappen achterlaten. Controleer eventueel door via FTP in te loggen of een verwijderde applicatie inderdaad in zijn geheel is opgeruimd.

NederHost maakt voor het automatisch installeren en onderhouden van software gebruik van Installatron.

Gerelateerde artikelen

Uw website plaatsen
De bestanden die uw website vormen kunt u uploaden met FTP, FTPS of SFTP/SCP.
HTTPS op uw website activeren
Om de uitwisseling van gegevens met uw website veilig te versleutelen adviseert NederHost u om HTTPS te activeren.
Uw website testen
Als u uw domeinnaam verhuist dan is het aan te bevelen om eerst uw website op de nieuwe locatie te testen. Hiervoor gebruikt u een tijdelijk testadres.
Bestandsrechten instellen
Door het instellen van bestandsrechten bepaalt u o.a. wie de inhoud van een bepaald bestand mag zien.
De Linux-shell gebruiken
Met behulp van de commandline kunt u uw website snel bijwerken, fouten oplossen en snel toegang krijgen tot uw databases.