Verhuisservice

Als je je website naar NederHost verhuist dan kun je dat natuurlijk prima zelf doen, maar als je geen tijd hebt of weinig ervaring hebt met websiteverhuizingen dan kan NederHost dit natuurlijk ook voor je doen. NederHost zet je website zonder downtime over en neemt ook gelijk mailboxen en DNS-records van je oude hoster over.

vanaf 78,65 inclusief btw 65 exclusief btw

Standaard inbegrepen

Website

 • Platte HTML en/of WordPress-site inclusief databases overzetten (extra sites tegen meerprijs).
 • PHP- en databaseconfiguratie aanpassen en nalopen.
 • Aanpassen configuratie voor versturen van e-mail (indien van toepassing).
 • Op verzoek wordt de website omgezet zodat deze via HTTPS werkt.
 • Advies over eventuele benodigde upgrades.

Mailboxen

 • Overzetten folders en berichten vanuit maximaal vijf bestaande IMAP-mailboxen (extra mailboxen tegen meerprijs).
 • Overnemen van aliassen en forwards uit controlpanel oude hoster.
 • Synchronisatie tot een week na de verhuizing zodat je zeker geen berichten mist.

DNS-records

 • Overnemen van DNS-records uit controlpanel oude hoster.
 • Nalopen SPF-, DKIM- en DMARC-configuratie.
 • Controle op relevantie bestaande DNS-records (maximaal 20 records).

De stappen

Aanvragen

Doe een vrijblijvende aanvraag waarbij je aangeeft welke website, mailboxen en eventuele aanvullende domeinnamen je wilt verhuizen. Verstrek ook alvast de inloggegevens van je hosting of in ieder geval van het controlpanel van de oude hoster.

Voorstel van NederHost

NederHost kijkt welke diensten je bij je oude hoster gebruikt en doet een voorstel voor de inrichting van je hosting bij NederHost. Ook vertelt NederHost je precies wat er precies wordt overgezet en wordt eventueel meerwerk gespecificeerd. Je weet dus precies wat de verhuisservice je gaat kosten.

Bestellen

Tevreden over het voorstel? Met de link die NederHost je heeft gegeven plaats je direct een bestelling voor de benodigde hostingdiensten en sluit je ook de verhuisservice definitief af. Als je dit nog niet had gedaan dan kun je NederHost nu de benodigde inloggegevens en autorisatiecodes verstrekken via het beveiligde formulier.

Mailboxen instellen

Als je gebruik gaat maken van e-mail bij NederHost stel dan alvast je nieuwe mailboxen in. Zo hoef je je e-mail geen moment te missen.

NederHost verhuist alles

Op de afgesproken datum verhuist NederHost je domeinnaam, website en mailboxen zonder downtime naar NederHost. We houden je per e-mail op de hoogte van de voortgang en na afloop krijg je een rapport over wat we precies voor je hebben gedaan en advies over eventuele benodigde upgrades of te verwijderen DNS-records.

Hersynchronisatie van je e-mail

Het kan gebeuren dat e-mail nog een tijdje bij je oude provider terecht komt. Om te voorkomen dat je e-mail mist zal NederHost je mailbox nog een week lang synchroniseren met de IMAP-mailbox bij je oude hoster.

Dertig dagen garantie

Als je na de verhuizing merkt dat er iets toch nog niet helemaal werkt laat dit dan aan NederHost weten. We lossen dit dan zo snel mogelijk voor je op.