Actueel

Lees hier het laatste nieuws en alles over actuele thema's. U kunt NederHost ook volgen op Twitter of u abonneren op onze RSS-feed.

Wijziging privacyverklaring

De privacyverklaring waarin NederHost uitlegt hoe uw gegevens worden verwerkt is uitgebreid. In een hoofdstuk 'Diensten van derden' licht NederHost nu toe hoe uw gegevens worden verwerkt met Google Analytics en Google reCAPTCHA.

Tweefactor-authenticatie voor inloggen op Mijn NederHost

Het is nu mogelijk uw klantcode voor Mijn NederHost te beveiligen met een tweede authenticatiefactor op basis van een RFC 6238-compatible app zoals Google Authenticator of FreeOTP.

Als u deze beveiliging vanuit Mijn NederHost heeft ingesteld dan is voor het inloggen op uw klantcode altijd een zescijferige beveiligingscode nodig die u overneemt van uw telefoon. Deze authenticatie komt bovenop de al bestaande authenticatie via SMS of e-mail voor het instellen van wachtwoorden. U kunt zelf kiezen of u gebruik wilt maken van deze extra beveiliging of dat u alleen met klantcode en wachtwoord blijft inloggen.

Wijziging algemene voorwaarden en privacyverklaring

NederHost wijzigt op 16 mei de algemene voorwaarden en de privacyverklaring. De nieuwe algemene voorwaarden zijn vanaf 1 juni van toepassing op alle bestaande overeenkomsten.

De nieuwe algemene voorwaarden zijn gebaseerd op het model van branchevereniging ISPConnect en omvatten nu ook een verwerkersovereenkomst voor als u persoonsgegevens laat verwerken door NederHost, bijvoorbeeld door gegevens te verzamelen via uw website. Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kunt u verplicht zijn een dergelijke overeenkomst aan te gaan met NederHost. Met deze wijziging regelt NederHost deze wettelijke verplichting in principe voor u. Als u persoonsgegevens verwerkt dan blijft het wel uw verantwoordelijkheid om na te gaan of aanvullende handelingen nodig zijn.

HTTPS voor iedereen

Met HTTPS wordt het verkeer van en naar websites veilig versleuteld zodat het niet kan worden onderschept. Op alle websites bij NederHost kan nu eenvoudig en zonder extra kosten HTTPS onder eigen domeinnaam worden ingeschakeld, zonder dat u een certificaat hoeft aan te vragen. NederHost maakt hiervoor gebruik van Let's Encrypt.

Om HTTPS in te stellen voor uw website hoeft u alleen de betreffende optie in Mijn NederHost aan te zetten. NederHost regelt vervolgens uw aanvraag bij Let's Encrypt en configureert het certificaat op uw website. Uw site is kort daarna, in de meeste gevallen binnen enkele minuten, via een beveiligde HTTPS-verbinding te benaderen. En als u graag al uw bezoekers automatisch doorstuurt naar de HTTPS-versie van uw website, dan regelt u dat eenvoudig door een tweede optie in te schakelen.

Als u gebruik maakt van formulieren op uw website of van WordPress, Joomla of een ander CMS om uw website te beheren dan adviseert NederHost u om HTTPS in te schakelen.

Meer informatie over het inschakelen van HTTPS op uw website Meer informatie over Let's Encrypt