Actueel

Lees hier het laatste nieuws en alles over actuele thema's. U kunt NederHost ook volgen op Twitter of u abonneren op onze RSS-feed.

Wijziging postadres

Het postadres van NederHost wijzigt. Postbus 60 in 's-Graveland vervalt, het nieuwe postadres is:

NederHost
J. van Stolberglaan 31 - G200
2263 AB Leidschendam

Machtigingsformulieren, schriftelijke opzeggingen en formulieren voor het opnieuw instellen van wachtwoorden kunt u aan dit nieuwe adres richten. U kunt uiteraard ook formulieren scannen op 300 DPI in zwart/wit en als PDF per e-mail aan NederHost sturen, en opzeggen gaat het eenvoudigst vanuit Mijn NederHost. Het vestigingsadres van NederHost blijft onveranderd.

E-mailregels instellen vanuit vernieuwde webmail

Secure webmail heeft een update gekregen en diverse kleine en grotere verbeteringen zijn toegevoegd, zoals een herinnering bij het versturen van e-mails met attachments, het kunnen kleuren van e-mail op basis van bepaalde zoekwoorden en het eenvoudiger kunnen markeren van berichten als spam.

Daarnaast biedt webmail nu ook de mogelijkheid om regels in te stellen die worden toegepast op binnenkomende e-mail. Hiermee kunnen berichten direct bij ontvangst naar wens in folders worden gesorteerd, doorgestuurd, automatisch beantwoord, etc. Voor het toepassen van deze regels maakt NederHost gebruik van de Sieve-taal voor mailscripts.

U kunt e-mailregels instellen vanuit webmail, bij Instellingen, optie Filters. Het is ook mogelijk om zelf Sieve-scripts te uploaden vanuit een Sieve-client, zie voor meer informatie over het gebruik van Sieve-scripts en Sieve-clients ook sieve.info. De nieuwe webmail vindt u op webmail.nederhost.nl.

Batched SMTP-mail nu ook via webmail te bekijken

NederHost heeft de manier waarop bSMTP-mail wordt afgeleverd gewijzigd. E-mail aan bSMTP-servers die niet kan worden afgeleverd gaat niet meer retour afzender en is voortaan in webmail te bekijken. Als u IP-adressen van NederHost heeft geconfigureerd in een firewall controleer dan of deze adressen nog correct zijn.

Uw queue via webmail

Om uw bSMTP-queue via webmail te bekijken logt u in op webmail.nederhost.nl met de batXXXXX-gebruikersnaam van uw bSMTP-dienst en het bijbehorende wachtwoord. In Postbak IN staan de e-mails die nog moeten worden aangeboden op uw mailserver, in de folder 'Rejected' vindt u e-mail die door uw mailserver definitief is afgewezen. Vanuit webmail kunt u e-mail eventueel opnieuw laten aanbieden of doorsturen.

Adrescontrole

De mailservers die e-mail voor uw domein verwerken controleren direct of de adressen waarop e-mail wordt afgeleverd bestaan. Dit wordt gedaan door soms kort contact te maken met uw mailserver en te kijken of e-mail voor een bepaald adres afleverbaar is. Om dit goed te laten werken adviseert NederHost u om de IP-adressen vanaf waar uw mailserver verbindingen accepteert uit te breiden. In de online technische ondersteuning vindt u meer informatie over de IP-adressen die toegang moeten hebben tot uw mailserver.

E-mail gaat niet meer retour

E-mail die eenmaal is aangenomen door de NederHost mailservers gaat niet meer retour afzender, ook niet als later blijkt dat uw mailserver de e-mail toch niet accepteert. In plaats daarvan verschijnt e-mail in de folder 'Rejected' in webmail, vanuit waar de beheerder van uw mailserver de e-mail eventueel alsnog kan doorsturen. U kunt per e-mail rapportages laten sturen aan de beheerder met een overzicht van geweigerde e-mail. Stel hiervoor het postmaster-adres in in Mijn NederHost.

Tariefwijziging .net, .org, .info en .biz

In verband met eerder niet verrekende prijsstijgingen en een aanhoudend ongunstige dollarkoers is het helaas noodzakelijk het tarief voor domeinnamen onder .biz, .info, .net en .org te wijzigen naar € 15 per jaar exclusief btw. De tarieven voor andere extensies, inclusief .com, blijven ongewijzigd.

Verbetering spamfilter

NederHost heeft de manier waarop het mailfilter spam en virussen filtert aangepast. E-mail die voldoet aan de door u ingestelde kenmerken van ongewenste e-mail wordt nu direct geweigerd. Hiermee wordt ook het gebruik van de e-mailquarantaine onnodig en hoeft u niet meer in Mijn NederHost geblokeerde e-mail te controleren. Als iemand u een bericht stuurt dat onterecht als spam wordt aangemerkt dan ontvangt de afzender hier direct een melding over; u hoeft dus niet meer op zoek naar 'gemiste' berichten.

Uw website eenvoudig beveiligen met HTTPS

Alle websites die bij NederHost worden gehost zijn nu zonder extra kosten via HTTPS bereikbaar te maken. Met HTTPS wordt het verkeer tussen website en webbrowser versleuteld waardoor het afluisteren van wachtwoorden en andere gegevens vrijwel onmogelijk wordt.

Voor HTTPS worden certificaten gebruikt die de eigenaar van de website identificeren. U kunt gratis gebruik maken van ons gedeelde certificaat met een viahttps.net-subdomein. Dit subdomein stelt u eenvoudig in via Mijn NederHost.

Bijzonder is dat het ook mogelijk is voor alle websites om een certificaat met eigen domeinnaam te koppelen. Voor het koppelen van certificaten aan een WebBasic-site maakt NederHost gebruik van Server Name Indication. NederHost is de eerste hostingprovider in Nederland die SNI op deze schaal toepast.

Meer informatie over het instellen van HTTPS op een subdomein Meer informatie Server Name Indication bij NederHost