Certificaat installeren: Internet Information Services (IIS)

In dit artikel gaan we er vanuit dat je het certificaat gebruikt op de IIS-server waarop eerder het CSR voor het certificaat is gegenereerd. Je hoeft in dat geval alleen het verstrekte certificaat te installeren, als volgt:

• Open 'Internet Information Services (IIS) Manager'.
  • Klik op de servernaam.
  • Kies in het middelste menu voor 'Security' en vervolgens 'Server certificates'.
  • Kies nu aan de rechterkant voor 'Complete certificate request'.
  • Kies het certificaatbestand dat je van NederHost hebt ontvangen (iets als certificate.pem).
  • Bij 'Friendly name' kun je een eigen naam voor het certificaat opgeven, dit heeft geen invloed op de werking.
  • Klik op 'OK' om het certificaat te installeren.

Om het certificaat te koppelen aan de juiste website voer je de volgende stappen uit:

• Open het menu 'Connections' en kies de server waarop het certificaat is geïnstalleerd.
  • Kies onder 'Sites' de site waarop het certificaat moet worden gebruikt.
  • Kies aan de rechterkant bij 'Actions' voor de optie 'Bindings'. Dit opent het venster 'Site bindings'.
  • Klik op 'Add'.
  • Kies bij 'Type' voor 'https'.
  • Selecteer bij 'SSL certificate' het zojuist geïnstalleerde certificaat.
  • Klik op 'OK'.

De website zou nu via HTTPS te benaderen moeten zijn.