Uw domeinverhuizing escaleren

Als u uw domeinnaam onder .nl wilt verhuizen naar NederHost, maar uw huidige registrar weigert een domain token te verstrekken, dan kunt u de verhuizing escaleren. Hierbij wordt SIDN ingeschakeld om ervoor te zorgen dat u uw domeinnaam alsnog kunt verhuizen. Alle registrars verplichten zich tot het verstrekken van een domain token binnen vijf dagen; alleen als registrars zich niet aan de regels houden dan kunt u te maken krijgen met de escalatieprocedure.

  • Ook bij een escalatie bestelt u eerst de verhuizing van uw domeinnaam via de NederHost-website. Laat het veld voor de autorisatiecode leeg; u heeft deze immers nog niet.
  • Download het escalatieformulier (PDF), vul dit in en stuur het naar NederHost. Vergeet niet een kopie van uw legitimatie en eventuele overige bewijsstukken bij te voegen.
  • NederHost vraagt nu SIDN de domeinverhuizing te escaleren. SIDN neemt contact op met de huidige registrar en maant hun de domain token alsnog aan de domeinhouder te verstrekken. Als u de domain token in deze fase alsnog ontvangt dan kunt u deze via e-mail of een ticket aan NederHost doorgeven, waarna de verhuizing alsnog op de reguliere wijze doorgang zal vinden.
  • Als na vijf dagen de verhuizing nog niet is uitgevoerd dan zal SIDN, na controle van de papieren, het domain token zelf aan NederHost verstrekken. Hierna wordt de verhuizing alsnog uitgevoerd.

De escalatieprocedure is een handmatig proces en het verhuizen van een domeinnaam langs deze weg duurt daarom al gauw 4 tot 6 werkdagen. NederHost benadrukt dat deze procedure alleen moet worden gevolgd als u het domain token niet ontvangt van de huidige registrar.

Gerelateerde artikelen

Uw domein verhuizen naar NederHost
Een domeinverhuizing is tegenwoordig niet meer ingewikkelder dan een nieuwe registratie. NederHost legt u graag uit hoe u dit regelt.
Facturen van derden voor uw domeinnaam
Als u van een andere partij dan NederHost berichten ontvangt over (betalingen voor) uw domeinnaam, negeer deze dan.
Up to date check (WDRP)
Voor sommige domeinnamen ontvangt u jaarlijks een WDRP-bericht waarin u wordt gevraagd de gegevens van uw domein te controleren.
Migratie domeinnamen 2013/2014
NederHost verplaatst een aantal domeinnamen van registrar. U hoeft hier zelf niets voor te doen.