Certificaat bestellen

Hoe wil je het certificaat gaan gebruiken? Als het de bedoeling is dat het certificaat (ook) op je website bij NederHost wordt geconfigureerd dan zal Nederhost de private key genereren en beheren.

Om HTTPS in te schakelen op je website bij NederHost is een betaald certificaat niet verplicht: als je HTTPS inschakelt voor je website in Mijn NederHost dan vragen we standaard een gratis Let's Encrypt-certificaat aan voor je. Als je een certificaat wilt dat langer dan drie maanden geldig is of als je een certificaat wilt met de naam van je organisatie in het certificaat vraag dan hieronder een betaald certificaat aan.

Je kunt zelf je private key beheren of het beheer aan NederHost uit handen geven (je private key kun je dan downloaden in Mijn NederHost). Als je het certificaat alleen op je eigen server gaat gebruiken dan adviseert NederHost om zelf een sleutelpaar en certificate signing request (CSR) te genereren en het CSR hier te uploaden.

Geef de hostname op zoals die in het certificaat moet worden opgenomen. Voor websites is dit het adres wat zichtbaar is voor bezoekers. Om een wildcard-certificaat aan te vragen begin je de hostname met *. (asterisk en punt). Een EV-certificaat kan niet worden aangevraagd voor een wildcard-naam.