Testdag IPv6 probleemloos verlopen

8 juni 2011

De wereldwijde IPv6-interoperabiliteitstest van 8 juni waarbij de NederHost mailservers, webmail en het servicepanel standaard via IPv6 bereikbaar werden gemaakt is voor NederHost zonder problemen verlopen. Het lijkt erop dat klanten van NederHost geen problemen ondervinden met het dualstack-internet.

Websites die door NederHost worden gehost konden eenvoudig deelnemen aan World IPv6 Day, waarbij automatisch de benodigde AAAA-records werden geplaatst. Bij ongeveer de helft van de deelnemende websites gaf de beheerder aan IPv6 definitief voor de site in te willen schakelen. Bij de overige sites zijn de AAAA-records aan het eind van World IPv6 Day, 9 juni om 2.00, automatisch verwijderd. Hetzelfde geldt voor de records die werden geplaatst om het servicepanel en de mailservers via IPv6 bereikbaar te maken.

Op dit moment zijn de nameservers, de MX-en en webmail standaard via IPv6 te bereiken. Op korte termijn zal NederHost de overige services (FTP, mailservers, shell, servicepanel en de eigen website op www.nederhost.nl) ook permanent via IPv6 beschikbaar maken. Een planning hiervoor wordt binnen enkele dagen op de website gepubliceerd. Het inschakelen van IPv6 voor bij NederHost gehoste websites blijft optioneel.