Wijziging verhuisprocedure .nl

12 mei 2011

SIDN past op 17 mei de verhuisprocedure voor domeinnamen onder .nl aan. Tot dusver gold een wachtperiode van vijf dagen waarin de oude registrar de kans had de verhuizing te bevestigen of juist tegen te houden. Deze wachtperiode wordt afgeschaft. Domeinverhuizingen die vanaf 17 mei om 9.00 ’s ochtends bij SIDN worden ingediend worden vrijwel direct doorgevoerd.

Deze aanpassing is goed nieuws voor domeineigenaren: u bent niet langer afhankelijk van uw oude registrar voor een snelle verhuizing van uw domeinnaam. De afschaffing van de wachtperiode betekent wel dat de autorisatiecode of domain token van uw .nl-domein de enige bescherming is tegen een onterechte verhuizing van uw domeinnaam. NederHost verstrekt de autorisatiecodes nog steeds alleen via Mijn NederHost en adviseert u zorgvuldig met deze codes om te gaan.

Voor het uitvoeren van de aanpassing aan de systemen van SIDN wordt het systeem op dinsdagochtend 17 mei gedurende enkele uren uitgeschakeld. Dit betekent dat nieuwe registraties en wijzigingen die u op dinsdagochtend tussen 5.00 en 9.00 indient pas na 9.00 worden verwerkt.