Ingevulde webformulieren komen niet aan

Als u een mailformulier gebruikt op uw website en u merkt of vermoed dat e-mail soms niet aankomt dan kunt u de tips uit dit artikel gebruiken om het probleem op te lossen.

Controleer of het verzenden lukt

Controleer bij het verzenden van uw berichten altijd of het verzenden ook is gelukt, bijvoorbeeld door retourwaarden op te vragen of de reactie van de mailserver te controleren. In sommige gevallen kan e-mail bijvoorbeeld door een uitgaand mailfilter worden tegengehouden; het is van belang dat u deze foutmelding ergens kunt terugvinden of zelf per e-mail ontvangt.

Gebruik het afzenderadres niet in de From:-header

Als u de bezoeker van uw website een e-mailadres in laat vullen zet dit dan niet in de From:-header van uw e-mail. Sommige domeinen beveiligen hun e-mail met DMARC waarbij de gegevens in de From:-header worden gecontroleerd. Als u wilt dat een antwoord rechtstreeks bij de websitebezoeker terecht komt dan kunt u gebruikmaken van de Reply-To:-header; zet in de From:-header een adres dat u zelf beheert.

Zet het afzenderdomein in de acceptatielijst

Als u zeker wilt zijn dat e-mail niet wordt geblokkeerd door het mailfilter aan de ontvangende kant dan kunt u het afzenderdomein website-hosted-by.nederhost.net in de acceptatielijst van het mailfilter zetten.

Gerelateerde artikelen

Bestanden worden niet zichtbaar na uploaden
Als bestanden die zijn geplaatst worden opgevraagd krijgt u fout 403 Forbidden of 404 Not Found.
500 Internal Server Error
Deze melding slaat op ieder probleem dat het gevolg is van scripting of specifieke configuratie van uw website.
Applicatie installeren op een nieuwe website werkt niet
Voor het installeren van applicaties op een nieuwe site moet u wachten tot de site is geconfigureerd op het hostingcluster.
E-mail versturen werkt niet meer na inschakelen DKIM
Bij het versturen van e-mail vanaf uw website via SMTP krijgt u de foutmelding "Recipient address rejected: login with the correct username and password to send DKIM signed email from <domain>" waarin <domain> uw domeinnaam is.
HTTPS lijkt niet te werken
HTTPS op de website is ingeschakeld maar lijkt niet te werken: er verschijnt geen 'slotje' of de browser geeft een waarschuwing.