Bestanden worden niet zichtbaar na uploaden

De informatie in dit artikel heeft geen betrekking op CGI- of PHP-scripts. Voor scriptbestanden gelden andere regels mbt bestandsrechten.

Probleem

Bestanden die met FTP of op een andere manier op het website-account zijn geplaatst zijn niet zichtbaar als ze worden opgevraagd in de webbrowser. Bij het opvragen van html of tekstbestanden treedt fout 403 (Forbidden) of 404 (Not found) op.

Oorzaken en oplossingen

 • De bestanden staan niet in de juiste directory.

  HTML-bestanden, afbeeldingen etc. die ongewijzigd vanuit te webbrowser moeten zijn te benaderen moeten worden geplaatst in de directory "www". Bestanden in de directory scripts of data zijn niet direct bereikbaar vanuit een webbrowser.

 • De bestanden hebben niet de juiste rechten.

  Bestanden die opvraagbaar zijn vanuit een webbrowser dienen voor iedereen leesbaar te zijn. Indien dit niet het geval is kunnen de rechten met behulp van een FTP-client of vanuit de Unix-shell worden aangepast met het commando "chmod".

 • De naam van het bestand komt niet overeen met de URL.

  Het kan zijn dat de naam van het bestand niet overeenkomt met de naam waarmee de webbrowser probeert het bestand op te halen. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • De gebruikte hoofd- en kleine letters komen niet overeen. Het door NederHost gebruikte besturingssysteem maakt onderscheid tussen hoofd- en kleine letters. De bestanden "index.HTML" en "index.html" zijn dus verschillende bestanden.
  • Er staan mogelijk spaties in of achter de bestandsnamen. Hoewel dit op zich wordt ondersteund kan het gebruik van spaties tot problemen leiden; denk eraan dat spaties in URL's moeten worden gecodeerd (spaties zijn niet toegestaan in een URL).
  • U refereert naar "index.html" terwijl het bestand is geplaatst als "index.htm".

Gerelateerde artikelen

500 Internal Server Error
Deze melding slaat op ieder probleem dat het gevolg is van scripting of specifieke configuratie van uw website.
Applicatie installeren op een nieuwe website werkt niet
Voor het installeren van applicaties op een nieuwe site moet u wachten tot de site is geconfigureerd op het hostingcluster.
E-mail versturen werkt niet meer na inschakelen DKIM
Bij het versturen van e-mail vanaf uw website via SMTP krijgt u de foutmelding "Recipient address rejected: login with the correct username and password to send DKIM signed email from <domain>" waarin <domain> uw domeinnaam is.
Ingevulde webformulieren komen niet aan
Dit artikel bevat veelvoorkomende oorzaken voor het niet aankomen van e-mail vanuit webformulieren op uw website.
HTTPS lijkt niet te werken
HTTPS op de website is ingeschakeld maar lijkt niet te werken: er verschijnt geen 'slotje' of de browser geeft een waarschuwing.