Probleem oplossen: e-mail verzonden met mail() komt niet aan

Probleem

Email die wordt verzonden met de mail() functie vanuit PHP komt bij een deel van de ontvangers niet aan, bijvoorbeeld bij de ontvangers die in de Cc-header zijn gespecificeerd.

Oorzaak

Om het misbruiken van mailforms door spammers te voorkomen heeft NederHost de werking van de mail()-functie aangepast. Dit betekent dat alleen de emailadressen die als de eerste parameter van mail() worden gespecificeerd de email zullen ontvangen. Het toevoegen van extra headers met emailadressen heeft hierdoor geen effect. Voorbeeld:

mail ( "adres1@domein.nl", $sub, $txt, "Cc: adres2@domein.nl" );

Deze mail komt alleen aan bij adres1@domein.nl.

Oplossing

U kunt dit probleem op twee manieren oplossen. Bij voorkeur gebruikt u de Mail-module om uw email te versturen. Deze module staat standaard geinstalleerd op de NederHost-webserver. Zie voor meer informatie de documentatie van de Mail-module.

Als u geen gebruik wilt maken van de Mail-module dan kunt u er ook voor zorgen dat alle ontvangers van de email in de eerste parameter worden meegegeven, gescheiden door komma's:

mail ( "adres1@domein.nl, adres2@domein.nl", $sub, $txt );

Waarschuwing

Gebruik in geen geval de waarden van een formulier om direct een email te sturen naar een bepaald adres. Het volgende is dus niet toegestaan:

$adres_uit_formulier = $_POST["adres"];
mail ( $adres_uit_formulier, $subject, $mail );

Als NederHost constateert dat u email stuurt aan adressen die door de gebruiker van een formulier kunnen worden ingevoerd dan zal het betreffende script direct worden uitgeschakeld, ook als het (nog) niet misbruikt wordt.

Gerelateerde artikelen

Bestandsrechten en PHP
NederHost maakt gebruik van software om PHP uit te voeren onder uw eigen gebruikersaccount. Dit heeft gevolgen voor het instellen van bestandsrechten.
PHP-versie instellen
Bij NederHost kunt u zelf kiezen welke versie van PHP er wordt gebruikt op uw website.
De configuratie aanpassen
U kunt PHP-instellingen wijzigen met behulp van een eigen .user.ini-bestand.