De configuratie aanpassen

U kunt de configuratie van PHP zoals die draait op uw website zelf aanpassen. De manier waarop u de configuratie aanpast kan verschillen al naar gelang de versie van PHP die u op uw website gebruikt (u kunt de te gebruiken versie zelf instellen in Mijn NederHost).

Voor gebruikers van PHP 5.3 en beter

U kunt de systeemconfiguratie aanvullen door een bestand met de naam .user.ini te plaatsen onder uw www-directory met daarin de benodigde aanvullende instellingen. Let op de punt aan het begin van de naam: deze is net zoals bij .htaccess noodzakelijk voor het correct functioneren van het bestand.

Het .user.ini-bestand vult de systeemconfiguratie aan en heeft alleen effect op de PHP-scripts in en onder de directory waarin het bestand is geplaatst. Deze manier van configureren wordt helaas niet ondersteund op PHP 5.2.

Meer informatie over .user.ini

De systeemconfiguratie in zijn geheel vervangen

U kunt de systeemconfiguratie vervangen door een eigen configuratie door een bestand met de naam php.ini (in kleine letters) te plaatsen in de data-directory van uw website. Let op: dit bestand vervangt de systeemconfiguratie. Dit betekent voor PHP 5.2 o.a. dat register_globals niet meer aan staat; voor PHP 5.3 betekent het dat u de tijdzone zelf correct moet instellen. Als u als PHP 5.3-gebruiker de systeemconfiguratie wilt aanvullen dan plaatst u een .user.ini-bestand.

Voor gebruikers van PHP 5.2 is het plaatsen van een eigen php.ini-bestand de enige manier om de configuratie te wijzigen omdat .user.ini-bestanden door deze versie niet worden ondersteund.

Testen

Als u het idee heeft dat een bepaalde instelling niet goed werkt dan kunt u dit eenvoudig controleren. Hiervoor maakt u een PHP-bestand aan in uw www-directory. Hierin plaatst u:

<? phpinfo(); ?>

Vervolgens gaat u met uw browser naar het betreffende PHP-bestand; u ziet nu in de browser de configuratie-instellingen van PHP, inclusief de wijzigingen die u zelf heeft toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Bestandsrechten en PHP
NederHost maakt gebruik van software om PHP uit te voeren onder uw eigen gebruikersaccount. Dit heeft gevolgen voor het instellen van bestandsrechten.
PHP-versie instellen
Bij NederHost kunt u zelf kiezen welke versie van PHP er wordt gebruikt op uw website.
Probleem oplossen: e-mail verzonden met mail() komt niet aan
NederHost adviseert om de PEAR-module Mail te gebruiken voor het versturen van e-mail; lees hier hoe.