De configuratie aanpassen

U kunt de configuratie van PHP zoals die draait op uw website zelf aanpassen door een bestand met de naam .user.ini te plaatsen onder uw www-directory met daarin de benodigde aanvullende instellingen. Let op de punt aan het begin van de naam: deze is net zoals bij .htaccess en .htconf noodzakelijk voor het correct functioneren van het bestand.

Het .user.ini-bestand vult de systeemconfiguratie aan en heeft alleen effect op de PHP-scripts in en onder de directory waarin het bestand is geplaatst

Meer informatie over .user.ini

Controleren en testen

Om te controleren welke instellingen van toepassing zijn op uw PHP-scripts kunt u gebruik maken van de phpinfo()-functie. Plaats een PHP-bestand in uw www-folder met hierin:

<? phpinfo(); ?>

Vervolgens gaat u met uw browser naar het betreffende PHP-bestand; u ziet nu in de browser de configuratie-instellingen van PHP, inclusief de wijzigingen die u zelf heeft toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Bestandsrechten en PHP
NederHost maakt gebruik van software om PHP uit te voeren onder uw eigen gebruikersaccount. Dit heeft gevolgen voor het instellen van bestandsrechten.
PHP-versie instellen
Bij NederHost kunt u zelf kiezen welke versie van PHP er wordt gebruikt op uw website.
Probleem oplossen: e-mail verzonden met mail() komt niet aan
NederHost adviseert om de PEAR-module Mail te gebruiken voor het versturen van e-mail; lees hier hoe.