E-mail die wordt verzonden aan mijn adres wordt retour afzender gestuurd. De verzender ontvangt een e-mail van 'MAILER-DAEMON' met daarin één van de volgende foutmeldingen:

• Mailbox full
  • User unknown in virtual alias table
  • Relaying denied

Mogelijke oorzaken en oplossingen

• 'Mailbox full'

Uw mailbox is vol. Volg de stappen om een volle mailbox te verhelpen. Bij een volle mailbox wordt e-mail niet direct geweigerd, de afzender ontvangt mogelijk eerst een waarschuwing dat de e-mail vertraagd is (422). Pas als de mailbox gedurende langere tijd vol is dan wordt de e-mail definitief geweigerd (552).

• 'User unknown in virtual alias table'

Het deel voor de '@' komt niet overeen met het door u ingestelde e-mailadres. U kunt extra adressen als aliassen toevoegen aan uw mailbox bij de instellingen van uw mailbox in Mijn NederHost.

• 'Relaying denied'

Het betreffende domein wordt niet afgehandeld door de NederHost-mailservers. U kunt deze melding krijgen als er e-mail wordt gestuurd aan een domein waarop geen mailboxen zijn ingesteld maar wat wel MX-records heeft die verwijzen naar NederHost. Als u de e-mail op uw eigen mailserver ontvangt zorg dan dat er geen MX-records meer staan ingesteld naar NederHost-mailservers. Als u de domeinnaam wilt koppelen aan een mailbox dan kunt u deze via de website bestellen of als domeinalias toevoegen aan een reeds bestaande mailbox.

Gerelateerde artikelen

Als uw mailbox (bijna) vol is
De ruimte die uw e-mail bij NederHost mag innemen is groot maar niet onbeperkt. Als uw mailbox (bijna) vol is dan dient u maatregelen te nemen.
Ontvangen of verzenden via een versleutelde verbinding werkt niet
Het versturen of ontvangen van e-mail via een beveiligde verbinding werkt niet.
Outlook Express of Windows Mail geeft foutcode 0x800C0133
Als Outlook Express een foutcode 0x800C0133 geeft dan is de mailbox op uw computer beschadigd.
U krijgt de melding "please login with username and password before sending email" bij versturen
Het versturen van e-mail via de SMTP-server werkt niet, u krijgt de melding "Recipient address rejected: please login with username and password before sending email"
U krijgt de melding "login with the correct username and password to send DKIM signed email" bij versturen
Het versturen van e-mail via de SMTP-server werkt niet, u krijgt de melding "Recipient address rejected: login with the correct username and password to send DKIM signed email from <domain>" waarbij <domain> uw domeinnaam is.