Het versturen van email werkt niet. De mailserver voor uitgaande mail geeft de foutmelding "Recipient address rejected: please login with username and password before sending email".

Oorzaak

Deze fout wordt veroorzaakt doordat u niet bent ingelogd op de mailserver. De NederHost mailservers accepteren e-mail van buiten het eigen netwerk alleen als u zich eerst aanmeldt met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Oplossing

Indien het probleem zich voordoet op een computer die op een vaste locatie staat dan kunt u het beste gebruik maken van de mailserver voor uitgaande email van uw toegangsprovider. Deze mailserver accepteert doorgaans ook email die verzonden is vanaf adressen die bij NederHost zijn ondergebracht. Voor meer informatie over deze mailserver voor uitgaande email of SMTP-server kunt u terecht bij de provider die uw toegang tot het internet verzorgt.

Indien gebruik van de mailserver van uw toegangsprovider niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat de betreffende computer mobiel is, kunt u gebruik maken van de SMTP-server van NederHost (mail.nederhost.nl). Dit gebruik is echter aan een aantal voorwaarden verbonden:

• U dient in te loggen met de gebruikersnaam (popXXXXX) en het wachtwoord van uw emailbox (net als bij het ophalen van uw email). Als u verstuurt vanaf een mailserver die e-mail ontvangt met bSMTP dan gebruikt u de batXXXXX-gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord.
  • De email die u verstuurt dient afkomstig te zijn van een emailadres waarvan u de email ontvangt via NederHost.

Gerelateerde artikelen

Als uw mailbox (bijna) vol is
De ruimte die uw e-mail bij NederHost mag innemen is groot maar niet onbeperkt. Als uw mailbox (bijna) vol is dan dient u maatregelen te nemen.
E-mail wordt retour afzender gestuurd
E-mail die niet kan worden bezorgd gaat retour afzender, waarbij de reden van retourzending wordt meegegeven.
Ontvangen of verzenden via een versleutelde verbinding werkt niet
Het versturen of ontvangen van e-mail via een beveiligde verbinding werkt niet.
Outlook Express of Windows Mail geeft foutcode 0x800C0133
Als Outlook Express een foutcode 0x800C0133 geeft dan is de mailbox op uw computer beschadigd.
U krijgt de melding "login with the correct username and password to send DKIM signed email" bij versturen
Het versturen van e-mail via de SMTP-server werkt niet, u krijgt de melding "Recipient address rejected: login with the correct username and password to send DKIM signed email from <domain>" waarbij <domain> uw domeinnaam is.