Het versturen van e-mail via mail.nederhost.nl werkt niet. De mailserver voor uitgaande mail geeft de foutmelding "550 5.7.1 Message content rejected", gevolgd door "UBE" of "VIRUS".

Oorzaak

De server voor uitgaande mail van NederHost bevat een streng filter dat moet voorkomen dat er spam of virussen worden verzonden. Als u deze melding ontvangt dan wordt het bericht dat u probeert te versturen aangemerkt als mogelijke UBE (Unsollicited Bulk Email) of een e-mail met een virus.

Het kan voorkomen dat uw e-mail onterecht als UBE wordt aangemerkt. Mogelijke oorzaken hiervan zijn:

• Uw e-mail bevat bepaalde woorden die ook veel voorkomen in spamberichten.
  • Uw e-mail bevat opmaak die ook veel voorkomt in spamberichten (bijvoorbeeld HTML in een gewoon tekstbericht).
  • U stuurt een e-mail door naar zeer veel ontvangers.

Oplossing

De mailserver voor uitgaande mail die NederHost aanbiedt is alleen bedoeld voor normaal gebruik; niet voor het versturen van nieuwsbrieven of kettingbrieven. Als u de betreffende e-mail toch wilt versturen dan kunt u gebruik maken van de SMTP-server van uw toegangsprovider.

Indien u een melding krijgt dat u een virus probeert te versturen dan adviseren we u om onmiddelijk uw computer op virussen te controleren. De melding bevat de naam van het virus dat gevonden werd. Valse virusmeldingen zijn een zeldzaamheid.

Gerelateerde artikelen

Als uw mailbox (bijna) vol is
De ruimte die uw e-mail bij NederHost mag innemen is groot maar niet onbeperkt. Als uw mailbox (bijna) vol is dan dient u maatregelen te nemen.
E-mail wordt retour afzender gestuurd
E-mail die niet kan worden bezorgd gaat retour afzender, waarbij de reden van retourzending wordt meegegeven.
Ontvangen of verzenden via een versleutelde verbinding werkt niet
Het versturen of ontvangen van e-mail via een beveiligde verbinding werkt niet.
Outlook Express of Windows Mail geeft foutcode 0x800C0133
Als Outlook Express een foutcode 0x800C0133 geeft dan is de mailbox op uw computer beschadigd.
U krijgt de melding "please login with username and password before sending email" bij versturen
Het versturen van e-mail via de SMTP-server werkt niet, u krijgt de melding "Recipient address rejected: please login with username and password before sending email"
U krijgt de melding "login with the correct username and password to send DKIM signed email" bij versturen
Het versturen van e-mail via de SMTP-server werkt niet, u krijgt de melding "Recipient address rejected: login with the correct username and password to send DKIM signed email from <domain>" waarbij <domain> uw domeinnaam is.