• Uw e-mailprogramma geeft aan dat uw mailbox (bijna) vol is, of
  • u heeft een waarschuwingsbericht ontvangen van NederHost over een (bijna) volle mailbox, of
  • er wordt e-mail retour afzender gestuurd met het bericht 'Mailbox full'.

De ruimte die uw e-mail bij NederHost mag innemen is groot maar niet onbeperkt. Als uw mailbox (bijna) vol is dan dient u e-mail te verwijderen, te archiveren op uw eigen computer of uw mailbox te vergroten.

E-mail verwijderen

• Als u gebruik maakt van POP3: zorg dat uw e-mailsoftware de e-mail van de server verwijdert nadat deze is opgehaald. U hoeft geen e-mail uit de folders op uw computer te wissen; deze e-mail staat niet meer bij NederHost opgeslagen.
  • Als u gebruik maakt van IMAP: controleer of uw prullenbak/trashfolder leeg is en verwijder zonodig e-mail uit die folder. U kunt mogelijk ook berichten uit uw folder met verzonden berichten wissen.
  • U kunt ook uw e-mail benaderen via webmail om e-mail te wissen.

Let op dat bij het verwijderen van e-mail via IMAP of webmail deze in eerste instantie in de prullenbak kan worden geplaatst. E-mail in de prullenbak telt echter nog steeds mee bij het berekenen van de door uw mailbox gebruikte ruimte. Verwijder daarom ook de e-mail uit uw prullenbak. Met sommige mailprogramma's is hier een speciale functie voor:

• Webmail: selecteer de Prullenbak-folder, klik linksonder op het tandwiel en klik op 'Legen'.
  • Apple Mail: selecteer het menu 'Mailbox', selecteer 'Wis verwijderde items'/'Erase Deleted Items' en selecteer uw account.
  • Thunderbird: selecteer het menu 'Bestand'/'File', selecteer 'Prullenbak legen'/'Empty Trash'.

Uw mailbox vergroten

Om uw mailbox te vergroten gaat u in Mijn NederHost naar de instellingen van uw mailbox. Bij het blok 'Schijfruimte' klikt u op 'schijfruimte wijzigen'. U kunt nu de nieuwe grootte van uw mailbox selecteren. Bij iedere uitbreiding staat de bijbehorende toeslag vermeld. Na het bevestigen van uw keuze wordt uw mailbox binnen enkele minuten vergroot.

Extra schijfruimte is per dag opzegbaar. Als u na drie dagen de extra ruimte niet meer nodig heeft dan kunt u deze dus direct weer opzeggen door de schijfruimte op dezelfde manier weer terug te veranderen naar de standaardgrootte. Als u dezelfde dag nog de schijfruimte weer terug verandert dan betaalt u zelfs helemaal geen toeslag. Dit kan handig zijn in geval van nood.

Als u probeert de schijfruimte van uw mailbox terug te verkleinen maar de betreffende opties zijn niet beschikbaar dan is er nog teveel e-mail in uw mailbox aanwezig. Als u bijvoorbeeld meer 1,2 GB aan e-mail in uw mailbox heeft staan dan kunt u deze niet verkleinen van 2 naar 1 GB. Verwijder in dat geval eerst e-mail uit uw mailbox.