Het versturen van email werkt niet. De mailserver voor uitgaande mail geeft de foutmelding "Recipient address rejected: login with the correct username and password to send DKIM signed email from domain" waarin domain uw domeinnaam is.

Oorzaak

Voor de domeinnaam die in de foutmelding wordt genoemd is DKIM-ondertekening ingeschakeld. Om misbruik van DKIM-sleutels te voorkomen is het noodzakelijk dat u voor het versturen van e-mail inlogt met de gebruikersnaam die hoort bij het afzenderadres dat u gebruikt. Deze beperking geldt alleen als DKIM-ondertekening is ingeschakeld; voor het versturen van niet-ondertekende e-mail kunt u inloggen met een willekeurige correcte gebruikersnaam.

Oplossing

Zorg dat u op de mailserver inlogt met de pop-gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord dat hoort bij het adres dat u gebruikt voor het versturen van e-mail. Raadpleeg eventueel Mijn NederHost voor deze informatie.

U kunt eventueel ook (tijdelijk) DKIM-ondertekening uitschakelen, waarmee deze beperking wordt opgeheven.

Informatie over het wijzigen van DKIM-instellingen

Gerelateerde artikelen

Als uw mailbox (bijna) vol is
De ruimte die uw e-mail bij NederHost mag innemen is groot maar niet onbeperkt. Als uw mailbox (bijna) vol is dan dient u maatregelen te nemen.
E-mail wordt retour afzender gestuurd
E-mail die niet kan worden bezorgd gaat retour afzender, waarbij de reden van retourzending wordt meegegeven.
Ontvangen of verzenden via een versleutelde verbinding werkt niet
Het versturen of ontvangen van e-mail via een beveiligde verbinding werkt niet.
Outlook Express of Windows Mail geeft foutcode 0x800C0133
Als Outlook Express een foutcode 0x800C0133 geeft dan is de mailbox op uw computer beschadigd.
U krijgt de melding "please login with username and password before sending email" bij versturen
Het versturen van e-mail via de SMTP-server werkt niet, u krijgt de melding "Recipient address rejected: please login with username and password before sending email"