De beschikbare schijfruimte controleren

Bij NederHost heeft u de beschikking over een ruime mailbox. Als uw mailbox bijna vol is dan ontvangt u van NederHost een waarschuwingsbericht. NederHost adviseert u echter dit bericht niet af te wachten en zelf af en toe de beschikbare schijfruimte te controleren: bij een volle mailbox wordt nieuwe e-mail aan de afzender immers direct geretourneerd.

Via IMAP

Als uw mailprogramma dit ondersteunt kunt u informatie over de beschikbare schijfruimte direct in uw mailprogramma zien. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is gebruik te maken van IMAP om uw email te lezen. De plaats waar u precies de gebruikte en beschikbare schijfruimte kunt zien hangt af van het door u gebruikte programma.

Via Webmail

Als u inlogt op webmail dan ziet u links, direct onder de lijst met mailboxen, de hoeveelheid gebruikte schijfruimte weergegeven als een vollopend balkje. Als uw ruimte bijna vol is verandert de kleur van dit balkje.

Via Mijn NederHost

De beschikbare ruimte wordt in Mijn NederHost weergegeven bij de instellingen van uw mailbox. Het kan enkele seconden duren voor het balkje zichtbaar wordt. U kunt de schijfruimte hier ook direct uitbreiden indien nodig.

Gerelateerde artikelen

Instellingen voor het ophalen van e-mail
Een overzicht van de instellingen voor het ophalen van e-mail via IMAP of POP3.
Secure webmail gebruiken
Met webmail kunt u vanaf iedere locatie met een webbrowser uw e-mail benaderen.
E-mail automatisch laten beantwoorden
U kunt een automatisch antwoord instellen voor uw mailbox, bijvoorbeeld tijdens uw vakantie.