Testen met EICAR en GTUBE

Voor zowel spam als virussen is er een speciaal testbestand beschikbaar. U kunt dit gebruiken om te kijken hoe het mailfilter (met name de quarantaine) precies werkt. Deze testbestanden zijn niet NederHost-specifiek maar worden door vrijwel ieder spam- of virusfilter herkend: u kunt ze dus gebruiken voor het testen van iedere filtering.

EICAR

Om een 'virus' te versturen kunt u een email sturen met daarin de EICAR test signature. Dit is een werkend (doch onschuldig) programma dat speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Om dit test-'virus' te gebruiken verstuurt u uzelf een email met een attachment. In dit attachment (een gewoon tekstbestand) zet u letterlijk de volgende tekst:

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

GTUBE

Om 'spam' te versturen kunt u gebruik maken van de GTUBE signature. Door deze signature exact (zonder extra spaties of nieuwe regels) op te nemen in een emailbericht wordt uw email automatisch als spam (met score 1000) gemarkeerd. De GTUBE-signature is:

XJS*C4JDBQADN1.NSBN3*2IDNEN*GTUBE-STANDARD-ANTI-UBE-TEST-EMAIL*C.34X

U kunt beide testbestanden overigens niet versturen via mail.nederhost.nl; het mailfilter op de uitgaande mailserver zal deze email direct weigeren. Gebruik voor het versturen van deze test-emails de mailserver van uw toegangsprovider.

Gerelateerde artikelen

Het mailfilter instellen
Door het mailfilter in te stellen kunt u de meeste spam en vrijwel alle virussen buiten de deur houden.
E-mail blokkeren of accepteren
U kunt e-mail van bepaalde adressen altijd doorlaten of juist altijd laten blokkeren.