Up to date check (WDRP)

De informatie in dit artikel heeft alleen betrekking op domeinnamen die zijn geregistreerd onder .com, .net, .org, .biz en .info.

Als u een domeinnaam registreert worden uw gegevens opgenomen in de publiek toegankelijke whois-database van de organisatie die het betreffende domein beheert. Het is uw verantwoordelijkheid om deze gegevens steeds correct te houden. Om u daaraan te herinneren ontvangt u, conform ICANN-regels, jaarlijks een e-mail met daarin het verzoek om uw gegevens te controleren.

Deze e-mail is afkomstig van domain-ops@nederhost.nl of registrar@on-behalf-of.nederhost.nl en bevat uw gegevens zoals die op dat moment in de whois-database zijn opgenomen. Om technische redenen is deze e-mail Engelstalig en niet elektronisch ondertekend. Als "billing" en "techical" contactpersoon is altijd NederHost vermeld. U ontvangt deze e-mail als administratieve contactpersoon van het betreffende domein.

Als uw gegevens niet (meer) kloppen dan kunt u deze via NederHost laten wijzigen, door de wijziging door te geven in Mijn NederHost. Geef uw gegevens nooit op een andere manier door!

Als de gegevens zoals vermeld in de e-mail kloppen hoeft u geen actie te ondernemen.

Let op

  • NederHost zal u nooit vragen om gegevens te wijzigen via e-mail.
  • E-mail die betrekking heeft op de verlenging van uw domeinnaam is altijd voorzien van een elektronische handtekening. Als u niet reageert op een WDRP-bericht dan raakt u uw domeinnaam niet kwijt.
  • Als u het verzoek krijgt om een bepaald bericht te beantwoorden of een code retour te sturen doe dit dan niet. Neem eventueel contact op met NederHost door een ticket te openen vanuit Mijn NederHost of met het contactformulier op deze website.

Gerelateerde artikelen

Uw domein verhuizen naar NederHost
Een domeinverhuizing is tegenwoordig niet meer ingewikkelder dan een nieuwe registratie. NederHost legt u graag uit hoe u dit regelt.
Uw domeinverhuizing escaleren
Als u uw domeinnaam onder .nl wilt verhuizen naar NederHost, maar uw huidige registrar weigert een domain token te verstrekken, dan kunt u de verhuizing escaleren.
Facturen van derden voor uw domeinnaam
Als u van een andere partij dan NederHost berichten ontvangt over (betalingen voor) uw domeinnaam, negeer deze dan.
Migratie domeinnamen 2013/2014
NederHost verplaatst een aantal domeinnamen van registrar. U hoeft hier zelf niets voor te doen.