Facturen van derden voor uw domeinnaam

Als u een domeinnaam registreert worden uw gegevens opgenomen in de publiek toegankelijke whois-database van de organisatie die het betreffende domein beheert. Helaas maken sommige ondernemingen en personen misbruik hiervan door u een misleidende aanbieding te sturen die lijkt op een gewone factuur voor de registratie van uw domeinnaam.

Als u uw domeinnaam via NederHost registreert dan betaalt u hiervoor alleen aan NederHost. Facturen van andere partijen dan NederHost met betrekking tot uw domeinregistratie dient u te negeren. Indien u een "valse factuur" ontvangt kunt u deze aanmelden bij het Steunpunt Acquisitiefraude.

U kunt een factuur van NederHost herkennen aan de volgende kenmerken:

  • De factuur is voorzien van het NederHost-logo en bijbehorende adresgegevens.
  • Uw klantcode en debiteurnummer staan vermeld op de factuur.
  • Het rekeningnummer waaraan de betaling moet worden overgemaakt is één van de rekeningnummers die vermeld staan op onze website.
  • De factuur komt overeen met een factuur in Mijn NederHost.

Indien u niet zeker weet of een factuur afkomstig is van NederHost dan kunt u contact opnemen met de klantenservice.

NederHost wijst er met nadruk op niet verantwoordelijk te zijn voor handelen door derden, ook niet als dit handelen wordt gefaciliteerd door het overnemen van gegevens die NederHost heeft doorgegeven aan de instanties die de domeinregistratie uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Uw domein verhuizen naar NederHost
Een domeinverhuizing is tegenwoordig niet meer ingewikkelder dan een nieuwe registratie. NederHost legt u graag uit hoe u dit regelt.
Uw domeinverhuizing escaleren
Als u uw domeinnaam onder .nl wilt verhuizen naar NederHost, maar uw huidige registrar weigert een domain token te verstrekken, dan kunt u de verhuizing escaleren.
Up to date check (WDRP)
Voor sommige domeinnamen ontvangt u jaarlijks een WDRP-bericht waarin u wordt gevraagd de gegevens van uw domein te controleren.
Migratie domeinnamen 2013/2014
NederHost verplaatst een aantal domeinnamen van registrar. U hoeft hier zelf niets voor te doen.