Uw domein verhuizen naar NederHost

Het verhuizen van uw domeinnaam is doorgaans net zo eenvoudig als het aanvragen van een nieuwe domeinnaam. U kunt uw verhuizing via de site bestellen. Om er zeker van te zijn dat de betreffende domeinnaam daadwerkelijk door de eigenaar word verhuisd wordt er wel een extra controle uitgevoerd. De vorm van deze controle verschilt per soort domein.

Algemene aanwijzingen

Zeg altijd uw domeinnaam op bij uw huidige provider; uw overeenkomst met de huidige provider wordt meestal niet automatisch beëindigd bij een verhuizing. Geef bij uw opzegging ook duidelijk aan dat u de domeinnaam gaat wegverhuizen. Zo geeft u uw huidige provider de kans om de zaken goed te regelen (zoals het weghalen van eventuele verhuisblokkeringen).

Denk eraan dat bij een verhuizing de inhoud van uw website, mailboxen, etc. niet meeverhuist; u dient dit zelf over te zetten. Let er ook op dat u de juiste nameservers opgeeft - standaard worden die van NederHost ingesteld.

Verhuizen van .nl-domeinen

Voor domeinnamen onder .nl heeft NederHost een code nodig die u bij de huidige registrar kunt opvragen. Deze code heet 'domain token' maar wordt ook wel EPP-password of domain password genoemd. Als de huidige registrar niet mee wil werken aan de verhuizing van uw domeinnaam dan kunt u de domeinverhuizing escaleren.

Verhuizen van .be-domeinen

Ook voor het verhuizen van domeinnamen onder .be is een autorisatiecode nodig. U kunt deze zelf bij DNS BE opvragen via de website www.dns.be door de whois-gegevens van uw domeinnaam te raadplegen en vervolgens aan te geven dat u de code wilt ontvangen. DNS BE stuurt de code naar de administratieve contactpersoon zoals die in whois staat vermeld.

Verhuizen van de meeste andere domeinen (o.a. .com, .net, .org)

In veel gevallen zijn domeinnamen beveiligd tegen verhuizing door kwaadwillenden door middel van een zogenaamde "registrar lock". Voordat u de verhuizing door NederHost kan laten uitvoeren dient deze blokkering te zijn verwijderd. U kunt dit bij de huidige registrar van uw domeinnaam aanvragen.

In de meeste gevallen is voor het verhuizen van de domeinnamen een autorisatiecode nodig; deze kunt u opvragen bij de huidige registrar. De autorisatiecode wordt doorgaans 'AUTH ID', 'domain password' of 'EPP-code' genoemd.

Na ontvangst van eventueel benodigde autorisatiecodes vraagt NederHost de verhuizing voor u aan. U zult vervolgens in de meeste gevallen per e-mail een verzoek ontvangen om de verhuizing te bevestigen, waarbij wordt verwezen naar de website van de registry of de website van NederHost. Het bericht zal doorgaans in het Engels zijn gesteld.

Na bevestiging wordt de verhuizing binnen vijf dagen uitgevoerd. U ontvangt mogelijk een verzoek van de huidige registrar om de verhuizing te bevestigen. Als u hierop bevestigend antwoord dan wordt de verhuizing meestal direct doorgevoerd. Let echter wel goed op: deze e-mails zijn soms enigszins misleidend. Let er daarom op dat u de verhuizing niet per ongeluk afbreekt.

Bij het verhuizen van domeinnamen kunt u de namen 'DRS Wholesale' of 'Key Systems' tegenkomen. DRS Wholesale is een naam die NederHost gebruikt voor haar registratieactiviteiten ten behoeve van o.a. resellers. Key Systems is de registrar die we gebruiken voor o.a. .com en .net-domeinnamen. Wees dus niet gealarmeerd als u deze namen voorbij ziet komen: het is NederHost dat voor u aan het werk is.

Gerelateerde artikelen

Uw domeinverhuizing escaleren
Als u uw domeinnaam onder .nl wilt verhuizen naar NederHost, maar uw huidige registrar weigert een domain token te verstrekken, dan kunt u de verhuizing escaleren.
Facturen van derden voor uw domeinnaam
Als u van een andere partij dan NederHost berichten ontvangt over (betalingen voor) uw domeinnaam, negeer deze dan.
Up to date check (WDRP)
Voor sommige domeinnamen ontvangt u jaarlijks een WDRP-bericht waarin u wordt gevraagd de gegevens van uw domein te controleren.
Migratie domeinnamen 2013/2014
NederHost verplaatst een aantal domeinnamen van registrar. U hoeft hier zelf niets voor te doen.