Elektronische ondertekening van e-mail

E-mail die door NederHost wordt verzonden wordt ondertekend met S/MIME. De meeste moderne mailprogramma's ondersteunen dit en geven dit weer met een pictogram. Hieronder ziet u voorbeelden van elektronisch ondertekende e-mail in Apple Mail, Thunderbird en Outlook Express:

U kunt in uw mailprogramma op het pictogram klikken voor meer informatie over de ondertekening. E-mail van NederHost wordt ondertekend met een geldig en geverifieerd certificaat voor een e-mailadres dat eindigt op @nederhost.nl.

Een bericht waarvan de elektronische handtekening kon worden geverifieerd is afkomstig van NederHost en is na verzending niet gewijzigd. Deze berichten hebben dan ook dezelfde waarde als een ondertekend schriftelijk bericht.

Het smime.p7s-attachment

Als uw mailprogramma geen ondersteuning heeft voor S/MIME dan is de handtekening zichtbaar als een attachment met de naam smime.p7s. U kunt dit attachment negeren of de handtekening handmatig verifieren met hiervoor geschikte software.

Berichten zonder ondertekening

De volgende soorten berichten worden om technische redenen niet elektronisch ondertekend:

  • WDRP-reminders afkomstig van het maildomein on-behalf-of.nederhost.nl voor domeinnamen onder o.a. .com en .net; voor het wijzigen van gegevens naar aanleiding van een dergelijk bericht logt u altijd zelf in via Mijn NederHost,
  • berichten afkomstig van registrars of registries naar aanleiding van een door u aangevraagde domeinregistratie, -verhuizing of wijziging - deze berichten worden meestal door NederHost aangekondigd middels een elektronisch ondertekend bericht.

Overige e-mail die niet is ondertekend door NederHost is niet afkomstig van NederHost. Als u een bericht niet vertrouwt negeer het dan of neem contact op met NederHost via het contactformulier op deze website.

Gerelateerde artikelen

Uw gegevens opvragen via e-mail
Uit veiligheidsredenen verstrekt NederHost geen (geheime) informatie via e-mail, ook niet als het bericht afkomstig lijkt van uw contactpersoon.